"Miért is kéne félnem a holtaktól? Az élők sokkal ijesztőbbek." - The Master's Sun (sorozat)

masters-sun-poster-3.jpg

  • Cím: Master's Sun
  • Romanizálva: Joogoonui Taeyang
  • Hangul: 주군의 태양
  • Műfaj: romantikus, horror, fantasztikus, vígjáték
  • RendezőJin Hyeok
  • Ír(ok)Hong Jung-EunHong Mi-Ran
  • CsatornaSBS
  • Részek: 17
  • Vetítés ideje: Augusztus 7. - Október 3., 2013

get_lost.gif

Tartalom: Az egyik oldalon adott egy nő Tae Gong Shil (Gong Hyo Jin), akit egy gyerekkori baleset következtében látja a szellemeket, és ha ez önmagában nem lenne elég, azok még zaklatják is a kéréseikkel. A másik oldalon adott egy klasszikus koreai dráma főhős; arrogáns, beképzelt, elkényeztetett CEO, Joo Joon Woon (So Ji Sub), akinek szintén van egy gyerekkori trauma az aktatáskájában. Találkozásuk elsőre véletlennek tűnő, ám mikor kiderül, hogy Joon Woon menedék a szellemek elől menekülő Gong Shil számára, a lány minden tőle telhetőt megtesz, hogy a férfi közelében maradhasson. Erre akkor nyílik igazán esélye, mikor az egyik szellemről kiderül, hogy több köze van a beképzelt CEO-hoz és annak tragikus múltjához, mint elsőre hinnénk. ezek után pedig az események folyamát már semmi sem állíthatja meg...

d908b7cae667dbc831e0d169e32cc5c98474c265_hq.gif

Vélemény: A sokrétű műfajnak köszönhetően akad itt minden, mi szem-szájnak ingere: szerelem, árulás, gyilkosság, szellemek, könnyek és nevetés. A sztori alapja a klasszikus 'szegény főszereplő lány, gazdag főszereplő fiú' párost hozza. Persze a lány kicsit butácska, kicsit naiv, és valami plusz terhet hord magával, ami a történet főbonyodalmát okozza majd. A fiú pedig arrogáns, beképzelt, elkényeztetett tuskó, aki egy múltbéli esemény következtében lett ilyen. A fantasztikus habot a tortán pedig az ijesztő szellemek nyújtják, hogy egy percig se kételkedjen benne az ember, igen, bizony koreai drámát néz.
Maga az alapsztori semmi extra. Mindenkinek van titka, mindenki rejteget valamit, mindenkinek baja van a másikkal, de mégis a végére mindenki boldog lesz. Sablonosnak és unalmasnak hangzik, de nem az, sőt! talán kivétel nélkül mindegyik rész végén volt valami csavar, de volt, hogy a közepére is bedobtak egyet, a néző meg csak kapkodta a fejét, hogy mennyi az annyi. Szerencsére nem vitték túlzásba, így végig követni lehetett a történetszálat. Számomra, bármilyen régóta is nézek koreai sorozatokat, mindig is necces volt, hogy egy-egy rész sokszor több, mint egy órás. Amerikai sorozatokon szocializálódott ember a 25-30 perces részekhez szokott, arra van türelme. A Master's Sun-nak sikerült megugrania ezt az akadályt, egyszer sem tekerte bele vagy éreztem, hogy unom.

ee247f188cd4296d163b017be2fdd30e49a7fa12_hq.gif

Ezt az eredményt én a remek történet mellett a kiváló színészgárdának is tulajdonítom. Aki jártas ebben a világban, biztos, hogy találkozott már a két főszereplővel. So Ji Sub rengeteg kiváló, komoly szerepben állta már meg a helyét, és annak ellenére, hogy egyike a legmaszkulinabb koreai színészeknek, láthattuk már jó pár romantikus szerepben is. Véleményem szerint, tökéletes párost alkottak Gong Hyo Jin színésznővel. Nekem megvolt a kémia, átérezhetőek voltak, mind a negatív, mind a pozitív érzelemkivetítéseik egymásra. Gong Hyo Jin kedves színésznő számomra, mert a magyarra is szinkronizált 2010-es Pasta főszerepe is az övé volt. Imádom az arckifejezéseit, a gesztusait, és bár nekem kicsit mindig ugyanazt a szerepet játssza, jó benne, így nincs mit  a szemére vetnem.

tumblr_nx72vkrvo31uq5mt1o1_500.gif

Az, hogy a főszerepet játszó színészek kiválóak, alap követelmény, így mondhatni a nagyobb feladat a mellékszereplőkre hárult. "Látszani, de ne túljátszani." - nekem ez a mottóm, ha a mellékszerepek értékelek, és a Master's Sun kivételeset alakított e téren. Tény és való, hogy itt is olyan nevekkel találkozik az ember, hogy a siker kis túlzással már az alapján garantált. Mivel koreai sorozat kötelező elem a second lead férfi és nő, akiket ezúttal Seo In Guk, testőr szerepben és Kim Yoo Ri , elkényeztetett modell/színésznő szerepben játszanak. A színésznő nagy valószínűséggel ismeretlenebb a kezdő doramázók számára, napjainkban nem olyan aktív. Épp a katonaságot végező, Seo In Guk-ot pedig úgy gondolom senkinek sem kell bemutatnom. Mind színészként, mind énekesként figyelemreméltó karriert futott be már eddig is.

tumblr_inline_o4lo28mdcp1tgeuj2_500.gif

Finom kis apróságként kiemelném még a Joon Woon titkárát játszó, Choi Jung Woo-t, a borzalmas anya szerepért felelő, Kim Mi Kyung-t, a főbonyodalmat okozó szellemet, Han Bo Reum-t, Gong Shil támogató testvérét, Park Hee Von-t és annak kedvesét, Lee Jae Won-t. Utoljára hagyva pedig a legfinomabb apróság, ami első sorban a kpoppereknek kedvezz; a fiatal Joo Joon Woon szerepében nem más, mint az INFINITE virágfiúja, Kim Myungsoo, vagy ismertebb nevén L díszeleg, nem kis sikerrel. Nekem ez volt az első alkalom, hogy idol-színészt láttam a vásznon, és kétkedve vártam a végeredményt. Féltem, hogy mindez csak a jó marketingért van és egy elég jelentős szerepet a nem megfelelő színészre bízták. De Myungsoo rám cáfolt. Élveztem a játékát, hiteles volt számomra. Persze, így az évek távlatából, és hogy láttam már azóta más szerepekben is, tény, hogy nem ez volt élete legjobb játéka, de számomra bizonyította, hogy ott a helye a színészek között is.

tumblr_mr48bdpreh1rddqjbo1_500.gif
Most már lassan 4 éve láttam a sorozatot, de azóta is fix helye van a TOP 10-es listámban. Nem tagadom elsősorban a színészek és a professzionális játékuk miatt lehet ez. De tény, hogy a szerepek is érdekesek és rétegeltek, a történet klasszikus, de izgalmas, a cselekmény pörgős és eseménydús, a csavarok elég nagyot ütnek, a zenék gyönyörűek, a ruhák még inkább, a misztikus része pedig éppen eléggé ijesztő, ahhoz, hogy ne tudj tőle este aludni. Komikus helyzettel bővelkedik a sorozat, plusz az angolosok imádni fogják Gong Shil póló-feliratait. Személyes kedvenc:

1375589817_550474.jpg

OST: A koreai sorozatok híresek a szebbnél szebb, a sorozathoz tökéletesen passzoló zenéikről. A Master's Sun-nál sincs ez másképp. Hosszú a listája a sorozathoz készített daloknak, és található közöttük jó pár név, akik a klasszikus OST éneklős táborba tartoznak. Illetve szokásosan jó pár idol neve is feltűnik, akiket a k-pop iparból ismerhet a nagy közönség. Jellemző, hogyha olyan színész játszik a sorozatban, aki tud énekelni, az adózik egy dallal a doramának. Ez most sem volt másképp, Seo In Guk egy gyönyörű szerelmes számmal ajándékozta meg a nézőket (). Az én kedvenceim mégis három hölgynek köszönhetőek, akik elég ismertek és foglalkoztatottak ebben a műfajban. Yoon Mi Rae - Touch Love () az egyik leggyönyörűbb OST, amit valaha hallottam, pedig lassan már 5 éve nézek koreai sorozatokat. Hyolin a már felbomlott SISTAR nevű lánybandából lehet ismerős. A Crazy of you () című száma számomra tökéletes adja át a sorozatban megjelenő szerelem hangulatát. És végül egy klasszikus OST énekes Gummy szerezte meg a harmadik helyet a Day and Night ()című alkotásával. Ehhez nem is fűznék semmit, ha meghallgatjátok azonnal megértitek, miért került fel a kedvenceim közé.

Összegzésként, én 'Megnézendő' kategóriába sorolnám a sorozatot. Nem fog sok újat mutatni, főleg a tapasztalt néző számára, ám ennek ellenére is hihetetlen szórakozás. Természetesen, itt is megvannak a tipikus koreai sorozat elemek és azok bosszantó mivoltja. A befejezés sok kivetnivalót hagy maga után, voltak töltelék részek is (legalábbis számomra), és tény, hogy 2013-ban még nem mertek annyira merészek lenni az alkotók. Ennek ellenére leültet a képernyő elé, elrabol egy másik világba, ahol szem nem marad szárazon. Hol a nevetéstől, hol a sírástól. A könnyek garantáltak.2013-09-13_20_27_19_1.gif
Megtekinthető, magyar felirattal:
http://www.sorozatbarat.guru/video/series/1810/Masters_Sun_online_sorozat

Forrás: http://asianwiki.com/The_Master%27s_Sun